Individu yang lebih tua memerlukan vitamin tambahan.

Orang tua lebih terancam berbanding dengan yang lebih muda – oleh itu 2016. kecacatan bahan penting namun kajian yang datang dari September meningkatkan bahaya, keluhan yang berkaitan dengan usia untuk kekurangan bahan kritikal. Pada masa yang sama, isu-isu kronik yang ada meningkatkan keperluan penting untuk kain. Ini sebenarnya sangat penting untuk mengambil ubat yang paling penting dan seimbang di zaman ini. Sayuran yang tinggi dan penggunaan buah-buahan dapat melindungi banyak orang yang lebih tua dari ketidakhadiran yang padan dalam campuran dengan pemakanan tambahan yang dipilih – atau bahkan memperbaiki kekurangan yang sedia ada dan juga mencegah penyakit seperti itu
.
Risiko kekurangan vitamin meningkat seiring dengan umur.
Di peringkat senior, bekalan tekstil penting biasanya tidak jelas. Di satu pihak, pemakanan produk kritikal dan juga kelainan Belly biasa yang menghalang penyerapan daripada nutrien (vitamin, mineral, anti-oksida serta unsur surih) sebenarnya merupakan faktor utama. Sesetengah ubat boleh menyebabkan kekurangan bahan yang diperlukan – dan ini biasanya hanya ubat-ubatan sebenarnya akan diserap dari golongan senior.
Oleh itu, misalnya, metformin РDiabetesmittel yang terkenal Рboleh mencetuskan kekurangan Vitamin B12 Рdan juga kekurangan asid folik. Selain itu, methotrexate Rheumamittel boleh mengambil kekurangan asid folik. Säureblockercan mencetuskan kekurangan vitamin B12 Рdan diuretik (komputer tablet air) kekurangan semua vitamin larut air.
Kajian: Individu yang lebih tua mempunyai kekurangan vitamin lebih kerap.
Jadi, ini tidak menghairankan, jika orang tua sering berurusan dengan kekurangan vitamin. Nutrien, majalah itu menerbitkan hasil kajian penyelidikan di seluruh Eropah pada subjek pada September 2016. Para saintis sekitar bantuan Wolfgang dari College of Hohenheim, darah dari lebih dari 2,000 mata pelajaran yang diperiksa pada bahan penting. Individu berasal dari 6 negara-negara antarabangsa yang lain dan sebenarnya ada di antara 35 dan 74 tahun.

Malangnya para penganalisis terhad kepada vitamin dan antioksidan yang larut lemak, sementara kaca mencari dari larut air (termasuk asid folik dan juga vitamin B) sebenarnya tidak diperiksa. Faktor seperti keanggotaan negara, musim, jumlah kolesterol, jantina, status rokok, jisim sistem tubuh dan juga habian nutrisi dilihat dalam kajian nilai darah. Tanpa mengira pemboleh ubah ini, usia dengan tepat memengaruhi bahan penting kaca mencari dan juga mikroorganisma manusia mengambil masa yang lebih tua, nutrien yang tidak mencukupi yang dibentangkan.

Kekurangan dari karotenoid menguasai salah seorang daripada senior.
Mengulas kajian penyelidikan Hohenheimer kemudian, bahawa orang tua terutamanya menderita alot karoten Alpha – dan juga Lycopinmangel.
Kedua-dua nutrien ini adalah antara karotenoid, kumpulan dari bahan tumbuhan tambahan, yang kebanyakannya terdapat dalam sayur-sayuran kemerahan, jeruk, kuning, dan mesra alam serta produk buah-buahan. Karotenoid sebenarnya adalah antioksidan, yang mencadangkan mereka melindungi tisu yang datang dari radikal bebas dan juga meminimumkan kebimbangan oksidatif. Di samping itu, mereka mempunyai hasil berjaga-jaga kanser dan mengamankan lapisan kulit dari radiasi UV.

Alpha-karoten dalam makanan.
The carotene Pflanzenfarbstoff sentiasa mempunyai campuran. Alpha carotene, Beta-carotene, serta karotena gamma. Sama seperti beta karotena, oleh itu juga alfa-karotena mempertahankan dari kanser dan penyakit jantung dan berfikir untuk menjadi tekstil bersama-sama dengan impak yang memanjangkan kehidupan yang mahal. Organisme boleh menjana vitamin A yang berasal dari karoten alfa. Ini kemudiannya diketahui dengan penyembuhan sendiri serta pencegahan pada mata dan juga lapisan membran mukus.
Alpha carotene terletak dalam kuantiti yang besar dalam sayur-sayuran mesra alam, kuning dan oren serta produk buah-buahan, termasuk dalam perkara berikut:

Lobak.
Potatos putih yang baik.
K.
lada kemerah-merahan.
Jeruk.
Mangga.
Labu.
Kobis.
Buah mesra alam sekitar.
Kacang polong.
Bayam hijau, Kale dan juga sayur-sayuran berdaun segar yang lain.
Teh herba Matcha

Lycopene dalam makanan.
Pflanzenfarbstoff dari lycopene sebenarnya, bagaimanapun, bertanggungjawab terhadap warna merah yang berbeza dalam tomato. Tomato yang diperkaya juga merupakan pemimpin semua sumber lycopene serta perlu sentiasa di menu. Grapefruit merah jambu, semangka dan juga papaya lebih banyak makanan lycopinhaltige.
Resipi dengan karotena dan juga likopen.
Banyak hidangan kami membekalkan jumlah besar dari karotenoid. Biasanya orang tua juga mengalami komplikasi pergigian, untuk memastikan bahawa anda boleh menarik hebat dalam keadaan ini mengenai smoothies, trembles, chiapuddings dan sup yang sihat. Disenaraikan di sini pelbagai kecil:

Wortel sarapan goncang: menyampaikan pasti tidak hanya dengan karotenoid, namun begitu juga dengan kunyit anti-radang.
Kentang-Kaki-minuman yang lazat.
Matcha mangga Chia pencuci mulut.
Protein goncang dengan Kale Tumbuhan dan buah-buahan: membekalkan protein tambahan, berapa banyak individu yang lebih tua biasanya kurang.
Gula protein yang sihat untuk mata.
Krim dari sup labu.
Collard Plants Veggie dengan Tomato-Ginger Dressing.