9 contoh dari kegilaan manusia

Banyak yang sebenarnya kini tetap teratur untuk syarikat kami, yang agak menasihatkan lebih dekat kepada kegilaan. Atau apa yang anda panggil ini apabila seseorang mengadu tentang berat badannya semasa dia menggunakan coklat gelap, pizza dan juga kek setiap hari? Tepat bagaimana melakukan anda menerangkan seseorang yang tidak pernah meluangkan masa, namun menguap kira-kira terlalu bimbang? Dan sebagai orang yang sentiasa mencari kepuasan dalam perkara komponen, di mana tetapi hari ini semua orang tahu bahawa kepuasan datang hanya dari dalam?

Chaos – definisi utama.
Berdasarkan kepada pakar mental mental kitab suci (DSM-V), yang membahas semua variasi huru-hara individu, kegilaan sebenarnya adalah jenis gambaran, di mana orang itu cemas tinggal. Dia sebenarnya adalah salah, tetapi idea-idea yang tidak boleh diubah. Dia memelihara kepercayaan ini, walaupun sebaliknya sebenarnya sangat jelas, dan walaupun dengan tepat ini kisah-kisah para isteri tua menyebabkan kebimbangan serta ketidakselesaan gila.

9 contoh dari kekacauan manusia.
Memeriksa kebiasaan dari banyak orang melalui tafsiran ini dalam fikiran hari ini, satu perkara yang tidak dapat dielakkan melibatkan kesimpulan bahawa pakar kami dengan jelas semuanya pada asasnya berada di bawah kekacauan.

 

1. anda sebenarnya gemuk dan juga tidak mempunyai kuasa. Walau bagaimanapun, berpegang kepada rejimen diet anda bahawa anda sebenarnya lebih berat dan juga merangsang kiri.
Oleh itu setiap hari melakukan sesuatu yang membahayakan gaya hidup dan kesihatan anda dan juga membawa anda berasa tidak menyenangkan. Tetapi anda berhenti.
Anda menganggap bahawa berat badan anda tidak ada kaitan dengan pelan diet anda, memandangkan semua orang ahli keluarga anda gemuk serta sentiasa mempunyai ini. Mungkin anda juga berfikir bahawa anda tidak boleh berubah (anda boleh!). Atau bahkan anda percaya bahawa anda boleh berpuas hati tanpa pemenuhan dari makan (yang menyatakan bahawa anda perlu mengambil apa-apa yang lebih baik untuk menjadi cantik dan juga langsing?). Mungkin anda benar-benar mempercayai tambahan, bahawa makanan segera (yang semata-mata, jika anda membenarkan ini!) Mempunyai tenaga yang khusus untuk anda.
Di dalamnya, anda benar-benar berharap, bahawa masa itu mungkin menjadi asap di kediaman anda apabila anda dengan cepat akan memiliki kekuatan serta inspirasi untuk mengubah setiap perkara. Anda mungkin yakin bahawa selbst (!) Tidak akan pernah mengetuk anda. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat keputusan bahawa hari ini adalah masa!

2. anda percaya kemerosotan alam sekitar di mana-mana orang lain sendiri tetapi tidak.
Anda bercakap dengan kemusnahan ekologi serta kemusnahan alam semula jadi yang berterusan melalui orang ramai, namun fikir anda pasti akan memahami jika ada tambahan untuk anda secara langsung akan menjadi bahaya utama. Dilancarkan di Fukushima sebenarnya tercemar sampah di lautan. Barang makanan berubah secara genetik hampir setiap hari. Racun pembunuh, racun perosak, dan herba racun bahan beracun makanan kami serta suntikan dan juga ubat-ubatan yang sengaja tidak beracun bahan-bahan toksik yang ditadbir, yang kononnya, kerana manfaat lebih menganggap bahaya.
Hampir tidak ada sesiapa pun yang mengalami risiko secara peribadi melalui semua insiden ini. Ia mengulas walaupun berkaitan dengan akhbar itu atau melihat fail televisyen. Bahawa bahan-bahan Beracun itu masih boleh melebihi kediaman sendiri, anda tidak akan lupa.
Oleh sebab itu, ada di sana, jika ada risiko sebenar, seseorang pasti akan membiarkan syarikat kami tahu, bukan? Bahaya sengit, seperti siklon, ya, akan diberitahu. Sebelum ini, tidak ada sesiapa pun – membahayakan bahaya, dengan mengatakan bahawa, sebenarnya risiko yang meracuni kerumitan kita serta tubuh kita, setiap hari di sekeliling kita, dan juga jika mereka melakukannya, sehingga syarikat kita tidak mendengarnya. Oleh itu, miskin yang pastinya tidak akan …

3. anda berkelakuan seperti yang anda harapkan, faktor komponen dapat membantu anda mencapai kegembiraan dan kebahagiaan gaya hidup anda.
Jika kenderaan berkilau baru kehilangan glamornya sendiri selepas beberapa bulan, mencari kecekapan dalam pelbagai perkara lain, seperti contoh sebuah pc baru, perabot baru, jam tangan baru, pakaian baru, dan banyak lagi.
Imbas pada waktu malam di pedagang-pedagang dalam talian pilihan anda serta cari, betul-betul apa yang anda masih “mungkin perlu”. Sebenarnya, anda memerlukan banyak perkara penting yang anda miliki, jangan. Anda boleh dengan mudah menafikan apa yang anda perlukan. Itulah peningkatan dalam anda – jika anda menawarkan kepadanya ruang penting untuk mencapai itu.

4. anda menyedari betapa anda boleh makan lebih sihat, namun tidak.
Pemakanan yang sihat dan seimbang sebenarnya hairan melalui banyak orang yang masih bersama dengan jenis pertapaan. Diet yang sihat dan seimbang bermakna tetapi pastinya bukan penafian, namun pendapatan serta kepuasan.
Ini sebenarnya adalah dasar pertama dan paling penting dalam pelan pemakanan yang seimbang: persiapkan setiap makanan dengan komponen-komponen baru yang boleh dicapai dan pilih untuk kira-kira 70 hingga 80 peratus unsur alkali dan 20 komponen dari asid 30% yang membangunkan sihat dan seimbang . (Di sini, pasukan kami terperinci perbezaan antara makanan membentuk asid yang sihat dan tidak diingini: Makanan makanan ringan asas)).
Peraturan ke-2 adalah: sebelum ini tidak sihat, tetapi makanan yang dihargai sebenarnya disiapkan hanya berbahaya, namun dengan unsur-unsur yang sihat dan seimbang, untuk memastikan datang dari resipi yang dihargai, namun resipi yang tidak diingini segera masih menjadi perempuan simpanan yang sangat panas, dan sekarang Hidangan yang sangat sihat ditawarkan.
Oleh itu, anda pastinya mesti melepaskan diri sama sekali tidak sama sekali – sama ada keseronokan ataupun kesihatan! Malah …
Walau bagaimanapun, sesetengah orang melaksanakannya dan menggunakannya secara sihat dan seimbang.
Salah satu alasan yang paling menonjol ialah: buah dan sayuran juga tidak masuk akal, terlalu mahal, terlalu rumit dalam penyediaan (semuanya tidak betul). Saya tidak suka sayur-sayuran dan buah-buahan (sebelum pernah cuba?). Memandangkan anda benar-benar mendapat manfaat menggunakan buah-buahan dan juga sayur-sayuran dan juga sayur-sayuran atau makan buah-buahan serta sayur-sayuran dalam campuran yang tidak betul), saya fikir tidak sihat (.
Seperti yang sentiasa digunakan juga di sini: siapa yang tidak ingin mencari sebab utama jika anda ingin mencari teknik!
Anda pastinya akan menemui tertera di bawah petua untuk pelan diet yang sihat dan bersama-sama dengan cepat dan mudah serta cepat.
Makanan ringan alkali.
Pemakanan seimbang untuk mereka dengan cepat.

5. anda mengadu bahawa anak-anak anda hancur, sudah tentu tidak berhenti tetapi terus merosakkannya.
Apa sahaja yang ingin memberi anak anda. Kanak-kanak itu segera menemui apa yang perlu dilakukan ini supaya ini mendapat apa yang sebenarnya diperlukan. Hasil akhirnya sebenarnya adalah satu perkara yang sangat berat, menyalahkan dan benar-benar sengsara kecil yang mengiktiraf dengan tepat bagaimana ibunya dan bapa mengendalikannya serta mempunyai keupayaan untuk mengawalnya.
Sebagai ibu bapa, anda boleh menganggap bahawa ini kurang rumit untuk tunduk kepada Quengeleien dari anak anda (sebenarnya bukan, itu hanya kelihatan seperti itu). Anda mungkin berfikir bahawa anak muda anda sepatutnya mempunyai setiap perkara kecil (ini bukan tentang mengatakannya). Mungkin mereka benar-benar mahukan hanya untuk mengelakkan perselisihan serta hidup dengan anak kecil mereka dalam konsistensi (jelas).
Biarkanlah setiap perkara kecil dengan cara dia tetapi juga anda berikan setiap permintaan, selepas itu anda membuat jangka panjang jauh lebih banyak serta pertikaian yang lebih penting – bukan hanya antara anda dan anak anda, tetapi juga antara kecil anda satu dan nya (kemudiannya) yang lain, kerana ini tidak dapat menyesuaikan apa yang pada masa itu lagi pasti akan memahami anak anda.

6. anda mengambil masa yang lama tetapi tidak sepenuhnya dedikasi dalam pekerjaan, namun bergantung pada kenaikan gaji.
Hari ini, yang sebahagian besarnya digunakan di seluruh dunia dari kerja untuk menghitung lebih banyak, tetapi untuk membuat dirinya kurang dan kurang.
Anda boleh berfikir bahawa anda akan melakukan lebih banyak lagi tetapi suka jika anda boleh mendapatkan lebih banyak lagi untuknya. Mereka salah.

Secara keseluruhannya, lebih banyak wang – dirancang sebagai insentif – melakukan tidak membawa kepada lebih banyak kuasa.
Cuba itu juga sebaliknya! Tunjukkan apa sebenarnya sebenarnya di dalam diri anda. Anda pasti akan terkejut. Serta jika anda sudah tentu tidak diberikan dengan pantas bersama kenaikan gaji, anda akan berasa lebih baik, kerana harga diri anda pasti akan meningkat. Anda pasti akan mendapat lebih banyak pengalaman dalam pekerjaan, menikmati pengiktirafan tambahan salah seorang rakan sekerja dan – dalam masa – tetapi tangga kerja untuk mendaki.
Walau bagaimanapun sebaliknya banyak bercakap adalah kerja keras sebenarnya tidak diperlukan, kerana dia berpindah pasti sama sekali tidak memberi manfaat kepada dirinya sendiri. Atau, mereka menyatakan, kawalan firma sebenarnya begitu negatif, kerana sukar. kerja tidak bernilai.
Semua sebab, untuk bekerja di sekeliling ini, hanya apa yang pasti anda mencapai kejayaan: Usaha.

7. anda takut kejayaan
Melakukan anda tergolong dalam individu-individu yang walaupun membayangkan keputusan, tetapi juga dalam kaedah serta sebenarnya tidak pernah berjaya?
Mungkin anda sebenarnya walaupun untuk pilihan profesion yang baik, memandangkan mereka teragak-agak untuk keputusan dalam kebenaran. Anda menganggap bahawa kejayaan dapat mengembangkan tekanan terlalu banyak dan juga anda tidak berpuas hati sebelum kecemerlangan yang kuat.

Sesetengah orang sangat percaya bahawa jangkaan tidak mungkin mereka akan dikaitkan dengan keputusan. Mereka berfikir bahawa sebaik sahaja mereka berjaya saat ini, anda akan menjangkakan dari semua ini masa ini dan juga untuk menjadi. Anda takut selepas itu pastinya tidak berterusan untuk mematuhi keperluan ini dan akan tetap begitu kecil dan tersembunyi.
Yang lain pergi lebih jauh. Mereka sebenarnya benar-benar yakin bahawa anda sebenarnya tidak memperoleh keputusan apa pun dan juga berusaha untuk menjalani gaya hidup seperti layak tanpa keberkesanan. Biasanya, mereka pasti akan mengejutkan dirinya juga boleh …

8. anda merengut sekitar tekanan, seolah-olah menikmati dia kerana anda tidak melakukan apa-apa berbanding dia tetapi sekaligus
Sesetengah orang merengek tentang tekanan secara tegas, mengomel tentang jumlah yang mesti mereka lakukan, sebenarnya secara konsisten dengan cepat, dan juga seolah-olah secara konsisten ke pinggir dari pembakaran keseluruhan. Jelas yang memerlukan ini, bukan? Atau, mereka akan menukar tempat mereka Ya.
Jika anda datang dari Dauergestressten: mengapa anda tidak hanya perlahan? Selalunya, jawapannya ialah: Oh, tidak, saya tidak boleh. Suami atau isteri saya pasti gila. Anak-anak saya memerlukan saya terlalu banyak. Firma itu pasti akan runtuh tanpa saya.
AHA. Betapa tidak masuk akal, percaya pasangan anda sememangnya menjadi anda, apabila anda akhirnya jatuh? Hanya apa yang anak-anak anda datang daripada anda jika anda sebenarnya dengan Keletihan? Tepat bagaimana pembekal anda mengambil kesempatan daripada anda, apabila anda tidak lagi boleh berdiri dari keletihan?
Anda fikir hanya dapat menuntut tidak? Memiliki anda mencuba yang selama ini?

9 anda tidak berisiko untuk berasa gembira
Melakukan anda memahami bahawa? Mungkin sudah tentu bukan hanya menakjubkan. Sunshine sebenarnya berseri-seri, anak-anak kecil bermain di halaman, Rumah baru sebenarnya sebenarnya dibina, mempunyai projek yang selamat dan menunggu bercuti.
Tetapi dalam beberapa cara ada rasa tidak senang. Sebaik sahaja cahaya kegembiraan dan kebahagiaan anda meningkat, anda mula percaya tanpa perlindungan. Kebahagiaan membuat anda terdedah, seolah-olah setiap minit sesuatu yang buruk mungkin berlaku.
Untuk mencadangkan kegembiraan, praktikal sebagai petunjuk bahawa masalah sedang dalam perjalanan.
Oleh itu terus menjadi teragak-agak, menekan kegembiraan dan kebahagiaan ke sisi dan jauh lebih baik untuk bermain bebas risiko. Kerana jika anda sebenarnya tidak berpuas hati, bolehkah seseorang akhirnya tidak terkejut dengan kecelakaan, bukan?
Atas sebab itu, merosakkan banyak individu yang berpuas hati secepat mungkin dan juga secara manual serta kembali kepada sensasi yang berpengetahuan. Kesakitan, kegelisahan, melankolis, tidak berdaya atau bahkan kecewa dan sangat marah mereka berasa lebih selamat, seolah-olah mereka mored daripada gembira?
Benarkan kekacauan yang bertanggungjawab untuknya!
Sekiranya anda sekali lagi mengiktiraf satu atau aspek lain, pengetahuan diri sentiasa menjadi langkah utama dari kegilaan, pemusnahan diri dan juga ke dalam kehidupan yang baru dan sihat.
Catat mencari yang sepatutnya mencari masalah, begitu juga cara tradisional yang dihasilkan sendiri yang sangat sukar difahami yang secara kekal menghalang anda daripada kehidupan keseluruhan dan seimbang.
Tinggalkan! Izinkan kegilaan yang bertanggungjawab untuk ini. Anda pastinya bukan seorang anak ayam, namun burung helang Botak

* Seorang petani ketika itu menemui telur helang botak. Dia meletakkannya di ayamnya di sarangnya. Sudah tentu di sana, tergelincir Eagle dan juga membesar dengan pelbagai gadis lain. Dia sebenarnya dipercayai menjadi seorang ayam. Oleh itu, dia mengejar hari demi hari. Dia tercalar di Planet untuk cacing, memakan biji-bijian dan terbelenggu – kerana ia sebenarnya adalah untuk anak ayam yang bagus – tidak lebih dari satu atau mungkin sepasang meter di ketinggian.
1 hari burung yang luar biasa dengan outlet elektrik anak ayam yang mengelilingi lebih tinggi di udara. Marveling di burung gagak Botak seolah-olah naik dan juga meminta ayam sambutan: “Itu sebenarnya itu?”.
“Ini adalah helang, Raja dari langit,” mendakwa ayam itu. Burung helang botak yang sedih dan disebutkan: “Oh, itu pasti tidak luar biasa untuk terbang kerana itu lebih tinggi di langit?” The hen gackernd menyatakan dan juga tertawa: “Lupakan itu, pakar kami sebenarnya anak ayam, tidak ada Eagle!” The Eagle berkomitmen untuk memulakan kembali perkhidmatan ayam yang lazim: mengetuk, berpijak, melambai.
Bulan akhirnya burung-burung di ladang dan juga dihubungi dengan terkejut: “ini sebenarnya Ya Eagle ada pasti di unggas! Anda mesti membiarkannya melambung.” Penanam itu berkata: “secara teorinya sebenarnya, tetapi dia tidak akan, mengingat bahawa dia percaya menjadi ayam!”.
The Vogelkundige kemudian untuk masa yang bertujuan untuk membuat hidup Eagle untuk melambung. Burung helang botak merangkak di atas lantai namun secara konsisten datang kembali, dibelenggu, kaki serta gemetar. Akhirnya ditangkap Eagle dari Vogelkundige serta menunggang dengan dia di bukit-bukit, di mana Eagles lain menarik kawasan mereka, di mana mereka dibesarkan serta tinggal.

Eagles cepat menyedari Raja dari langit. Tetapi dia benar-benar tidak tahu apa yang disenaraikan di sini perlu dijalankan sebagai ayam – bersama dengan mereka. Dia mahu semangat kembali ke dalam harta hayam kepada semua unggas yang lain. The Vogelkundige tidak dapat membantu, memilih Eagles tidak memuaskan ke ambang dan ada melemparkannya ke udara. Seperti anak ayam yang kikuk, bergegas burung helang Botak dalam keamatan. Sekiranya dia berpuas hati dengan sepasang ejekan botak muda. Anda menghubunginya: “kenapa awak tidak melambungkan Eagle?”.