10 cadangan untuk menjadi tidak merokok

Ramai perokok ingin menjadi tidak merokok – sememangnya tidak ada sifat-sifat kecanduan yang besar dari nikotin. Ia mempunyai kesan ke atas idea-idea itu, dengan yakin secara rawak sendiri, bila-bila masa dengan cepat berhenti rokok. Itu harus Ya tidak cepat … Sama dengan apa-apa jenis bahan ketagihan yang dianggap mempunyai setiap perkara yang terkawal. Sebenarnya, yang sebenarnya telah lama hilang kawalan. Sebenarnya hasilnya sekali lagi sekali lagi untuk mendapatkan kembali pengurusan ke atas gaya hidup anda sendiri. Yang terbaik hari ini! Banyak penyelesaian semulajadi boleh membantu anda untuk akhirnya menjadi tidak merokok terakhir

Tidak merokok begitu sukar.
Peluang tambahan dari semua merokok – 70 peratus – akan benar-benar inning selaras dengan tinjauan daripada suka tidak merokok. Banyak perokok rokok mempunyai alasan yang terlalu banyak kali cuba menjadi tidak merokok – dan masih pada dasarnya diabaikan. Sebab utama untuk ini bergantung kepada sifat rokok yang sangat tinggi, ini boleh mengambil tanda-tanda dan gejala pengeluaran dengan banyaknya.
Pengaruh negatif pada kesejahteraan keseluruhan mungkin begitu kuat sehingga beberapa serangan kembali ke Ciggy tentang bertahan beberapa kali awal dari penerimaan yang digunakan.
Dalam artikel ini pakar kami menerangkan bukan hanya langkah-langkah naturopati yang membantu anda untuk tidak merokok, kami juga menjelaskan mengapa badan anda bertindak dengan tegas terhadap pengeluaran nikotin serta cara yang berkesan untuk mengurangkan respons atau mungkin mencegahnya.

Syarikat kami bercakap dengan – tindak balas.
Untuk memulakan, pakar kami berhasrat untuk menyiasat beberapa kebimbangan. Soalan-soalan ini dan juga tindak balas kepada mereka semua akan menggalakkan anda memilih untuk menjadi tidak merokok. Anda pastinya akan memahami mengapa anda kini gagal, untuk menggantung rokok merokok pada kuku. Anda pasti akan meneliti tingkah laku kecanduan anda sendiri dan belajar bagaimana anda dapat bertindak balas secara tepat di jalan.

1. bolehkah anda menamakan 5 unsur kimia rokok?
Secara Umum, hanya sebilangan kecil perokok rokok yang boleh menjawab masalah ini. Ada yang difahami, rokok tipikal selain tembakau termasuk bahan kimia, namun apa yang dilakukan secara khusus, mereka tidak tahu.
Frasa yang mengerikan seperti “sel-sel kanser” atau bahkan “Kuku di peti mati”, dibenarkan untuk rokok, kerana mereka sebenarnya mengandungi banyak sebatian berbahaya yang boleh mengurangkan kehidupan atau bahkan memberi kesan signifikan kepada masalah ini. Hampir 4000 bahan kimia lain, yang kira-kira 200 sebenarnya ditunjukkan berbahaya, membuat Ciggy itu tidak dapat dielakkan. Berikut adalah pelbagai kecil :

Nikotin.
Nicotine sebenarnya merupakan alkaloid, yang merupakan salah satu unsur adiktif terpantas dalam apa jua cara. Di samping itu, nikotin tulen menunjukkan perkembangan dari kanser. Terdapat sel kanser, nikotin tulen memastikan peningkatan dan peralihannya. Nikotin sebenarnya melindungi kanser agar dia boleh berkembang dengan ketenangan, seperti yang telah kita ketahui: nikotin tulen – pengeluar sakit.

Ammonia.
Ammonia adalah bahan bakar yang berbau kuat, berbahaya dan juga menjemukan yang merengsa saluran sistem pernafasan dan juga melepasi setiap lapisan membran tisu kerana ciri-ciri kediamannya yang berlarut-larut dan menimbulkan kemudaratan di sana. Ammonia mencipta rasa berasap yang besar dengan rokok, mempercepat penyerapan dari merokok dan dengan itu meningkatkan sifat kecanduannya sendiri.

Acetaldehyde.
Acetaldehyde sebenarnya adalah cecair numbing yang tidak berwarna, yang membawa kepada gula-gula yang dihancurkan rokok. Yang kedua adalah tembakau admixed tambahan. Gabungan nikotin serta asetonaldehid meningkatkan sifat ketagihan rokok.

Tar.
Tar mengikat Cilia dalam bronchis. Bersama dengan pelbagai racun lain dalam rokok, ini merangkumi keadaan kesihatan pernafasan dengan demikian: kepada COPD (penyakit paru-paru pembangkang yang parah), sel-sel kanser paru-paru. Secara khusus COPD, yang menunjukkan sendiri pada peringkat awal bersama batuk perokok tradisional, sebenarnya merupakan keadaan kesihatan yang semakin berkembang.
Satu menghasilkan lantunan yang akhirnya digantung oleh akhir kematian yang menyakitkan dan panjang. Tidak jarang, kesannya selama bertahun-tahun menahan tekanan dan kecemasan disebabkan oleh sesak nafas yang besar. Jantung adalah bingung kerana bronchis yang dijangkiti. Ia datang kepada penyakit jantung, sehingga individu-individu COPD yang paling mutlak tentu tidak asphyxiate tetapi mati akibat penyakit kardiovaskular.

Logam berat.
Tambahan pula logam seperti merkuri, kadmium dan plumbum yang terletak di dalam rokok. Mereka bertindak semua toksik dan juga mengganggu metabolisme fikiran. Begitu juga, baca Bagaimana saya boleh mematikan logam di hadapan?

Mentol.
Menthol sebenarnya besar kerana rokok mengandungi komponen dalam majoriti, walaupun ini sebenarnya tidak jelas dengan menthol rokok, memandangkan ia meningkatkan rasa dari rokok serta membolehkan pernafasan lebih lanjut. Menthol menjadikannya mudah untuk pemuda yang memasuki merokok dan membawa lebih keras perokok tembakau yang lebih tinggi yang telah siap ditamatkan.

2. mengapa ia boleh ditampung hingga 15 tahun sebelum penapis rokok mempunyai sepenuhnya hancur?
Penapis rokok buatan manusia biasa diperbuat daripada kupas asetat karbohidrat – plastik yang sebenarnya sangat menantang serta oleh sebab itu untuk tempoh yang besar memelihara bentuknya sendiri.
Untuk penciptaan ini, selulosa sebenarnya bertukar menjadi kaedah kimia yang sangat mewah dalam scabs karbohidrat asetat. Serpihan ini selepas itu terancam dan juga dikekalkan secara unik untuk mengurangkan degradasi terma dan juga pewarnaan. Akhirnya, filamen plastik yang dihasilkan sebenarnya digabungkan dan juga fungsi rokok sebagai penapis.
Ini benang mikroskopik yang sangat kecil namun sebahagiannya dihirup semasa merokok. Kajian penyelidikan saintifik mungkin menunjukkan dengan jelas bahawa komponen dari benang ini di dalam paru-paru dapat berkumpul di sana dan juga mengakibatkan kemalangan dari sel bronkus ke kanser.

3. mengapa rokok yang jelas jadi terik dan sama-sama, dan mengapa tidak berjalan juga dalam angin yang sukar?
Atas sebab ini, selulosa asetat ini sebenarnya bertanggungjawab tambahan, kerana ia tidak semestinya “dalam” penapis rokok tetapi sebenarnya diproses dalam akhbar rokok. Dia dianggap tahan api.
Oleh itu, rokok boleh dengan mudah merokok, pastinya satu perkara yang kurang selulosa asetat sebenarnya digunakan menggunakan tidak seperti penapis – begitu banyak sehingga rokok dapat menyingkirkan sama rata dan juga dalam angin pepejal yang Ciggy melakukan pasti tidak berakhir.
Secara kebetulan, selulosa asetat juga memastikan bahawa anda tidak mengiktiraf kehangatan yang besar disebabkan oleh pembakaran campuran plastik tembakau.

4. Adakah mantap pernafasan anda aman, jika anda merokok?
Biasanya tindak balasnya sebenarnya “Ya”. Sekitar 98% daripada semua perokok tembakau mempunyai corak pernafasan yang unik, melalui pernafasan dalam asap rokok, menyimpan di dalam paru-paru, dan kemudian bernafas.
Ini sebenarnya merupakan masa lapang kedua dari rokok perokok. Dengan melakukan ini pernafasan berbeza-beza datang dari strategi pernafasan biasa mereka.
Jika perokok tembakau kepada bukan perokok, anda betul-betul tepat pada saat ini dari menendang kembali. Hasilnya sebenarnya adalah komponen simbol dari pengeluaran: ada – seketika seketika – ketidakupayaan untuk melonggarkan.
Tetapi sebenarnya terdapat helah asas yang dapat membantu banyak perokok tembakau berhenti. Memiliki 2 jari dari “teluk merokok” nya kerana anda pasti rokok ke mulut dan juga menyedut sama seperti yang anda lakukan semasa merokok.
Pastikan mantera pernafasan selama beberapa saat dalam bronchis anda dan bernafas kemudian – sama seperti anda tentu akan meniup asap keluar. Lakukan latihan ini jika anda telah meletakkan rokok sebelum ini. Oleh itu, anda mungkin tiba di relaksasi bersama tanpa rokok.

5. manual kompulsif telapak tangan ke mulut anda?
Sekiranya anda sebenarnya seorang perokok tembakau, jawapannya biasanya “Ya”!
Rata-rata, mengenai 20 rokok dalam satu karton dimasukkan dan juga pada setiap rokok sebenarnya ditarik antara 10 dan juga 12 peluang. Perokok tembakau yang merokok satu pek masa, oleh itu kira-kira 250 kali memimpin tangannya ke arah rongga mulut. Seorang perokok yang merokok pasangan bungkus satu masa, tabiat ini sebenarnya akibatnya mengenai LIMA RATAH peluang.
Satu refleks yang dicuci oleh otak, yang kekal di luar tanpa mengira sama ada tidak lebih merokok, yang membawa kepada pergerakan ini terus redo.
Dan tepatnya, respons ini memastikan bahawa semua perkara lain yang lebih cepat menguruskan bukannya rokok ke mulut – “perkara kecil” yang lebih kuat seperti kerepek kentang, tangkapan pretzel, coklat gelap dan sebagainya. Dan di bawah adalah kebimbangan bahawa terhenti seolah-olah dengan serta-merta keputusan tambahan dalam beberapa kilogram pada skala disahkan.
Untuk memerangi perkembangan ini, anda perlu menghidupkan hanya makanan penggemukan yang kecil untuk makanan ringan yang sihat. SIP sebagai tambahan kepada air yang memakan atau goncang kepada buah-buahan, kacang-kacangan tanpa garam serta pines, kek hari jadi beras kecil, puding Apple kering atau mungkin seimbang seimbang untuk mendapatkan akses ke supermarket organik. Walau bagaimanapun juga disenaraikan di bawah secara semulajadi dimaklumkan hanya jumlah yang lebih kecil perlu dimakan.

Langkah-langkah semula jadi yang membantu untuk tidak merokok.

Anda pada masa ini tahu beberapa petunjuk, yang boleh membantu berhenti merokok. Di sini, pasukan kami sebenarnya terperinci dengan pelbagai cara lain, anda – lebih disukai lagi daripada penggunaan ini – dengan mudah boleh menjadi tidak merokok secepat mungkin.
1 jus limau baru dengan penamatan merokok.
Penyelidikan yang rawak, ditangani sepanjang tahun 2012 dianalisis dalam 100 individu yang sering merokok juga, ekstrak limau boleh membantu dengan berhenti merokok. Peserta ditawarkan sama ada jus jeruk nipis atau sekeping nikotin periodontal. Ketenangan selepas 4 minggu penuh sebenarnya adalah di kalangan hadirin, yang sebenarnya telah memakan ekstrak limau, setanding dengan itu dari mengunyah.
2. Lada hitam untuk penamatan rokok.
Sudah pada tahun 1994, sebenarnya adalah perokok tembakau yang suka tidak merokok, minyak krim lada hitam, mentol atau pil gula untuk penyelidikan. Itu akhirnya yang mengambil asap daripada minyak lada, mempunyai keinginan minimum untuk rokok. Impak yang berguna minyak lada penting di penamat rokok dihentikan melalui kajian tambahan pada tahun 2013. Disenaraikan di sini perokok rokok menerima hanya satu penurunan dari minyak lada penting pada hankey dan juga lubang hidung. menyedut selama dua minit, apa yang jelas diminimumkan keinginan untuk nikotin.
3. Rhodiola dan St John’s wort mengurangkan tanda-tanda dan gejala kelemahan
Rhodiola juga boleh membantu untuk tidak merokok. Adaptogen yang dikatakan – sebuah tumbuhan yang menimbulkan tekanan yang tahan – memastikan bahawa daya tarikan umum terhadap pengeluaran nikotin pastinya akan dimoderasi. Maklumat komprehensif mengenai Roseroot (dipanggil juga Rhodiola Rosea) di sini: Rhodiola – hasil dari tumbuhan anti tekanan┬áBegitu juga wort St. John. Antidepresan naturopathic yang terkenal menghalang penyerapan serotonin, jadi menaikkan darjah serotonin dan daripadanya keadaan fikiran, yang mungkin memudahkan pemecatan rokok.
Di ekstrak oatmeal Ayurveda atau juga ekstraksi alkohol dari oatsare yang digunakan untuk mengalahkan pergantungan opium. Sesetengah individu juga turut mendedahkan selera makan rokok yang semakin berkurangan. Cara untuk beroperasi dengan kurang baik dalam perokok yang kuat kelihatannya khusus di kalangan perokok tembakau ringan.
4. akar halia dari rasa kasihan – ginseng berbanding harganya
Selalunya, ini datang dalam penolakan rokok untuk penunjuk tidak selesa, seperti mual atau muntah. Akar halia boleh membantu di bawah. Akar halia itu dinikmati oleh tablet atau sejenis pil atau sebagai teh. Dia menghilangkan serta melegakan perut mual atau muntah dan kelesuan. Halia sebenarnya berguna sebagai ubat klinikal – bagaimana Revies ditemui sekarang pada tahun 2000 di mana 6 kajian halia sebenarnya dinilai.
Ginseng yang kini bergantung kepada bantuan terhadap cintanya, hanya apa yang kita fahami sebagai tambahan sering menjadi isu untuk penculikan. Dengan bantuan sepasang tumbuhan perubatan – akar halia dan ginseng – satu menjana lebih mudah supaya tidak memilih obsesi rokok. Ginseng diambil dalam bentuk pil.

5. Omega-3 lemak membantu sistem badan sepanjang penamatan merokok
Rokok rokok meningkatkan tekanan darah tinggi, aliran darah orang ramai, apoplexy- dan bahaya dari pencucuhan. Omega-3 lemak mempunyai bertentangan dan juga boleh membantu sekali lagi mengubah kesan berbahaya dari tahun-tahun merokok ke atas frasa yang lebih panjang.
Penetapan bijak yang berkualiti tinggi dan juga mudah didapati dengan cepat Omega-3 lemak seperti yang berasal dari gris tulen (Opti-3) alga sebenarnya telah dinasihatkan semasa penolakan rokok.
6 vitamin B3 untuk kelegaan dari kelemahan nikotin tulen
Fizik Michael Lesser, Pengarang dari program kimia otak sangat mengesyorkan – jika masih tiada bukti saintifik – sepanjang minggu pertama masalah nikotin tulen yang mengambil vitamin B3 yang lebih tinggi (dari 3000 hingga 6000 mg), sebelum itu dos harian dalam 2 minggu penuh berikut pasti akan diturunkan kepada THOUSAND miligram vitamin B3.
Vitamin B3 tambahan Asid Nicotinic – dinamakan kerana Nicotin Asid nikotin dan juga asid amino dicipta di dalam loji rokok. Untuk mengelakkan komplikasi masa depan disebabkan oleh persamaan kedua-dua label, kini dirujuk sebagai vitamin B3 niacin.
Namun terdapat persamaan juga dalam harta kimia kedua-dua bahan tersebut. Ini sekarang sangat percaya bahawa vitamin B3 – apabila dijalankan dalam dos yang lebih tinggi – adalah Niacinrezeptoren, yang sebenarnya telah benar-benar diambil melalui nikotin tulen, serta mencipta impak yang sama atau memberi kesan yang menenangkan. Pengeluaran nikotin boleh dikurangkan dengan melakukan ini.
Dos yang tinggi vitamin B3 boleh mengakibatkan pengedaran yang sepatutnya disebabkan oleh peredaran darah yang sangat kuat (hangat dan keradangan dalam kulit), selain sebagai kaunselor orthomolekularmedizinischen mestilah dilindungi -. terutamanya vitamin B3 dalam dos yang tinggi dengan beberapa ubat boleh bersekutu. Oleh itu, ini boleh meningkatkan, contohnya, kesan antihipertensi beberapa ubat tekanan darah, membatalkan hasil daripada penurunan gula darah, serta meningkatkan aliran darah menurun.
Individu bersama-sama dengan kesakitan gout, dan juga masalah hati mesti sekadar mengelakkan terapi diri dengan vitamin B3 dos tinggi atau bahkan menutupi ini bersama dengan doktor.
7 Chlorella algae menyokong pemberhentian merokok rokok
Mengambil alga Chlorella (sekitar 4 g / hari) anda pastinya akan melihat lebih mudah pengecualian awal rokok tipikal.
Kerana komposisi spesifiknya di antaranya terdiri daripada nutrien yang memberikan suplemen Chlorella algae sebelum dan juga di seluruh kemuliaan nikotin tulen yang dimaksudkan. Di samping itu, alga yang ditakrifkan secara tambahan oleh kapasiti mereka, untuk mengikat toksin dan logam dengan sendirinya serta mengakibatkan yang ditolak.
Jika anda bercampur mengambil Chlorella bersama-sama dengan Contaminant dari bentonit tanah mineral konduktif dan zeolit, maka anda mempunyai pasukan yang tidak dapat dibedakan dari pembersihan yang menghalang kesan penarikan balik yang tidak diingini (cari yang disenaraikan di bawah “Bahan pencemar rokok keluar Sumber”).

Di samping itu, Chlorella menggunakan kesan yang baik terhadap penciptaan bahan Rasulullah dalam minda.
Toksin Tembakau (contohnya, logam berat) mengurangkan perkadaran daripada bahan kimia semula jadi di otak (dopamin, norepinephrine, asetilkolin, serta serotonin hormon kepuasan). Oleh itu, bahan-bahan beracun ini akan mengiklankan kebimbangan, kemarahan dan kecemasan. Nikotin tulen namun mempunyai kesan yang tepat bertentangan, disebabkan oleh fakta bahawa ini meningkatkan kepekatan bahan kimia semulajadi, oleh itu berehat serta membuat sementara – gembira -.
Nikotin tulen sistem badan tiba-tiba tidak mudah didapati, masalah racun dari tahun-tahun terdahulu dari rokok merokok tentu saja. Tahap hormon kebahagiaan berkurangan. Seseorang sebenarnya tertarik, sedih atau mungkin agresif.
Memiliki alga Chlorella untuk dapat – sebenarnya mengurangkan sensasi ini sekarang terutamanya apabila rumpai laut kini pada masa yang lama sebelum pengeluaran diambil secara teratur.
8 Tai Chi – sokongan cemerlang untuk penamatan merokok
Tai Chi sebenarnya adalah gaya pertempuran yang datang dari China. Pada masa yang sama, Tai Chi bagaimanapun digunakan sebagai satu jenis latihan fizikal yang menggabungkan latihan yang seimbang dengan komponen reflektif. Tai Chi membantu sebab itu sudah tentu bukan hanya badan fizikal tetapi juga kemajuan mental. Tai Chi dari berdasarkan banyak kajian boleh digunakan untuk berhenti merokok, analog yang luar biasa.
Pada tahun 2010 dan juga 2013, sebagai contoh penyelidikan sebenarnya ada siri ini, Tai Chi – yang digunakan sudah mengidamkan kawalan ketegangan yang lebih baik – dari penamatan merokok. Itu sahaja yang kurang banyak ditekankan, seringkali juga kurang asap.

Kesan Tai Chi bagaimanapun lebih jauh. Persefahaman yang semakin meningkat dan juga pengiktirafan yang semakin meningkat terhadap para pengamal mencipta kesemua mereka tidak lama lagi mustahil untuk menggunakan rokok. Anda memulihkan prosedur disiplin diri yang sihat dan seimbang dan sebenarnya tidak lagi sebenarnya dikawal oleh ketergantungan mereka tanpa kehendak sendiri.
Pada tahun 2014, Lewis menerangkan etika di dalam Jacobi Diary tentang pergantungan serta terapi kajian penyelidikan mereka dengan 18 perokok tembakau yang ingin menjadi semua orang yang tidak merokok. Anda mengambil bahagian dalam program Tai Chi 12 minggu, yang berlaku tiga peluang seminggu. Langkah penamatan rokok merokok yang lain sebenarnya tidak digunakan.
Selepas 3 bulan, 11 orang peserta merokok merokok di bawah pada masa lalu dan 7 tidak lagi merokok. Kesan sampingan yang menyenangkan adalah bahawa jumlah keseluruhan peserta dapat dipertingkatkan.
9 Latihan yoga membantu dengan penamatan merokok
Latihan yoga sebenarnya merupakan teknik yang baik untuk menjadi lebih cepat kepada orang yang tidak merokok Pada tahun 2012, para penyelidik mengisi penerbitan kesihatan dan kesejahteraan wanita yang merokok adalah penyebab utama yang dapat dicegah di kalangan wanita Amerika Syarikat dan yang tidak merokok Sebenarnya hasilnya sangat bermanfaat.
Aerobik sebenarnya telah membuktikan aktiviti sukan yang sangat berguna dalam penamatan merokok, kerana mereka boleh mengurangkan dan menstabilkan keadaan psikologi Syndroms gangguan mental minda. Bersama dengan Tai Chi, tetapi senaman Yoga tambahan sebagai mod pergerakan bukan aerobik dengan mudah dapat membantu dengan penolakan rokok.

55 wanita ditaja untuk siasatan yang betul dan disusun mengikut dua kumpulan. Satu pasukan memperoleh kesihatan dan kesejahteraan asas dan juga penjagaan kesihatan, kumpulan lain mesti mengamalkan melakukan yoga selama dua kali seminggu penuh dalam tempoh 8 minggu. Pada akhir dari 2 bulan, sebenarnya ada lebih banyak perokok berbanding dengan pasukan kawalan dalam Pasukan Yoga Doing.
Dua tahun kemudian pada penyelidikan latihan Yoga yang seterusnya sebenarnya telah dikeluarkan, kali ini dalam penerbitan dari berhenti merokok. Penyelidikan ini mendedahkan bahawa oleh 31 perokok rokok lelaki yang merokok beberapa sudah lebih 30 tahun, 29 peratus sebenarnya bukan perokok jika mereka secara konsisten melakukan yoga Hatha Doing.